|
Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde bulunan aktif kuralar bölümünden takip edebilirsiniz.
|
Kuralarla ilgili ilan metinleri, takvim ve münhal kadrolar Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinde bulunan aktif kuralar bölümünde yayınlanmaktadır. Başvurular elektronik ortamda Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılmaktadır. Kura başvuruları ile ilgili evraklar Bakanlığımıza ulaştırıldıktan sonra inceleme neticesinde uygun görülen başvurular Türkiye Noterler Birliğinin programı aracılığıyla noter ve katılımcılar huzurunda kura ile yerleştirilmektedir.
|
İsminiz Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasına katılacaklar listesinde yayınlandıktan sonra ilan metninde belirtilen takvim çerçevesinde PBS üzerinden başvurunuzu kesinleştirip istenen belgelerle birlikte belirtilen adrese başvuru formunuzu göndermeniz gerekmektedir.
|
- Bakanlık Bağlı kuruluşlarını temsile yetkili olan hukuk müşavirleri ve avukatların listesi 659 Sayılı Genel Bütçe kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli idarelerde hukuk hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ilgili mercilere bildirilecektir.
|
- Her kurum kendi hukuk hizmetlerini kendi hukuk müşavirleri ve avukatları eliyle yürütecektir. Ancak bağlı kuruluşların kadro ve alt yapıları tamamlanıncaya kadar Bakanlık hukuk müşavirleri ve avukatları tarafından bağlı kuruluşların hukuk hizmetlerinin yürütülmesine devam edilecektir.
|
- 663 Sayılı KHK’nin ek kadro cetvelinde de belirtildiği üzere, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarda avukat kadrosu bulunmaktadır. Ancak halen İl Sağlık Müdürlüklerinde bulunan avukatlar kadro sayılarından oldukça az olduğundan, öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihtiyaçları dikkate alınacaktır. Kadro fazlası olan avukatlar Halk Sağlığı Müdürlüklerine devredilecektir. Kamu Hastane Birlikleri’nin ve Halk Sağlığı Müdürlükleri’nin boş avukat kadroları ihtiyaca göre açıktan veya naklen atama ile karşılanacaktır.
|
- Evet, uzman hekimlerin kadroları yeni yapılanma ile aynı yerde kalacaktır.
|
- Aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının aile hekimliğine geçmeden önce mevcut kadroları hangi kurumda ise kadroları orada kalacaktır. Söz konusu personel aile hekimliğinden ayrıldıklarında eski kadrolarına ve kurumlarına dönebileceklerdir. Örneğin, hastaneden Aile Hekimliğine geçen bir tabip veya hemşire, aile hekimliği sonrasında Kamu Hastane Birliği personeli olacaktır.
|
- 663 sayılı KHK ile bu mümkün değildir. Ancak bir defaya mahsus olmak üzere sağlık uzmanı ve uzman yardımcılığı kadrosuna %25-30 oranında Bakanlık mevcut personeli arasından sınavla atama yapılabilmesi için yasal düzenleme çalışması yapılmaktadır.
|
- Merkez teşkilatta sağlık uzmanı ve uzman yardımcısı
- KHB’lerde sözleşmeli statüde uzmanlık pozisyonları
- KHB’lerde sözleşmeli statüde yöneticilik pozisyonları (genel sekreter, başkan)
- Hastanelerde sözleşmeli statüde hastane yöneticisi, başhekim, başhekim yardımcısı, müdür ve müdür yardımcısı
- Halk Sağlığı Müdürü
|
- Yeni Yönetmelik yayımlanana kadar eski mevzuat geçerli olacaktır.
|
- Bağlı kuruluşların taşra teşkilatında çalışan personel, gerekli olması halinde bir yılı aşmamak üzere bağlı kuruluşlar arasında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüklerinin teklifi ve Valilik onayı ile geçici olarak görevlendirilir.
|
- 6 Nisan 2011 tarihi itibariyle diş hekimliği fakültelerinde doktora eğitimi yapmakta olanlardan bu yönde talepte bulunanlar Bakanlık kadrolarında maaşlı olarak eğitimlerine devam edebileceklerdir. Bakanlığın belirleyeceği yerlerdeki uzmanlık pozisyonlarına, unvan değişikliği mevzuatına göre atama yapılabilecektir.
|
- Yeni teşkilat yapısı tamamlanınca ihtiyaca göre açılabilecektir.
|
- Eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışan şef ve şef yardımcılarının kadroları kaldırılarak eğitim görevlisi kadroları ihdas edilmiştir. Dolayısıyla 663 sayılı KHK’nın yayımı tarihi itibariyle klinik şefi ve klinik şef yardımcıları eğitim görevlisi kadrolarına atanmış sayıldı.Uzmanlık eğitimi verebilecek olanlar tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan profesör, doçent, yardımcı doçent, eğitim görevlisi ve başasistanlardır. Yardımcı doçent ve başasistanların tıpta uzmanlık eğitimi verebilmeleri için bu kadrolarda bir yıl çalışmış olmaları gerekmektedir.
|